Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

A győri Apor-iskola elismert tehetségforrás

Vissza a hírekhez
2016.06.15. 10:41


Győr – A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem minden évben felméri a felvett középiskolások belépéskori tudásszintjét és nyomon követi tanulmányi előmenetelét. Ehhez kapcsolódóan a BME Tehetségsegítő Tanácsa 2016 tavaszán bővíti a középiskolákkal kapcsolatos programjait, kiemelt figyelemmel szemlélve azokat az intézményeket, ahonnan az egyetemen jól teljesítő hallgatók érkeznek.

A program indításaként az egyetem összegyűjtötte azokat a középiskolákat, amelyek évente legalább hat, a hozott tudást felmérő „nulladik zárthelyit” kiválóan teljesítő diákot bocsátanak ki. A matematika tantárgyra vonatkozó mérés alapján, az ország néhány száz középfokú intézménye közül a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontot  az ország  első harminc iskolája közé sorolták.

Elismerve és megköszönve az alapos felkészítő munkát, a BME-n május 19-én tartott „Tehetségforrás Iskolák Találkozója” elnevezésű  rendezvényen oklevelet és „A BME által elismert Tehetségforrás Iskola” táblát kapott az intézmény. Faigl Ferenc, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar dékánja bevezetőjét követően az ünnepségen dr. Józsa János docens köszöntötte a meghívott vendégeket, majd Szilágyi Brigitta docens és dr. Pokol György, a Tehetségsegítő Tanács elnöke mutatta be programjukat és adták át az elismeréseket. A rendezvény végén kötetlen beszélgetésre került sor.

Forrás: Győri Egyházmegye

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon