Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

A háború sem állítja meg a szalézi nyári oratóriumot

Vissza a hírekhez
2016.06.15. 11:25


Szíria – Több mint öt éve dúl a véres háború Szíriában. Katonák és politikusok több fronton is folytatják sajátos céljaik elérését a közjó rovására. És mégis vannak olyanok, akik még náluk is makacsabbak: ők a szaléziak, akik elhatározták, hogy idén nyáron is napközi oratóriumi tevékenységeket kínálnak a mártír város, Aleppó fiataljainak.

A nyári tevékenységek a szalézi oratóriumban a múlt héten kezdődtek. Mintegy 800 fiatal, fiúk és lányok, vesznek részt a rendezvényen, amelynek munkáját a szalézi szerzetesi közösség vezeti, közel 85 különböző korú animátor segítségével az egész aleppói Szalézi Családból.

„Annak ellenére, hogy háború van, és ebből adódóan sötétség, igyekszünk egy kis fényt gyújtani, fellobbantani a remény lámpását az aleppói fiatalok szívében. Nagy óvatossággal, gondosan megszerveztük a gyerekek szállítását busszal az oratóriumba, hogy itt eltölthessenek néhány órát örömben és nyugalomban” - meséli Pier Jabloyan szalézi atya Szíriából.

Az idei nyári oratóriumi tevékenységek középpontjában a választott téma, az irgalom áll, kezdve Jónás próféta történetével. „Ez egy nagyon fontos téma számunkra, nem csak azért, mert jubileumi év van, hanem azért is, mert mélyen megérint bennünket: hazánknak szüksége van az isteni irgalmasságra.”

Ebben a könyörtelen háborúban a város a legnagyobb ellentmondások között él: az egyik oldalról az emberek kénytelenek a maga teljességében megélni a háborút, félelemben a városi gerilla hadviseléstől és a mesterlövészektől, állandó robbanások között, miközben hiányzanak a közszolgáltatások, a halál és a betegség pedig állandóan a fejük fölött lebeg... Másrészt, a nevelő közösség igyekszik napról-napra szembenézni mindezzel, és amennyire csak lehetséges, békés életet élni: a lehető leghamarabb megkezdeni a tanítást, kirándulásokat, játékokat, egyéb tevékenységeket szervezni... És ebben a szalézi oratórium egy igazi főszereplő.

„Ilyen körülmények között mi, mint Don Bosco gyermekei, megpróbáljuk megtenni a lehető legjobbat, ami tőlünk telik, a legszegényebb fiatalok számára. Egyedül az Úr tudja, hogy mennek a dolgok errefelé. Imádkozz értünk, mert nehéz nap áll előttünk” – zárja üzenetét Jabloyan atya.

Forrás és fotó: ANS – Aleppó/Szaléziak.HU

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon