Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

ADD MAGAD! – Bocskor Bíborka a Magashegyi Underground énekesnője is 72 órázik

Vissza a hírekhez
2016.09.22. 11:12


A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi. Az esemény kilencedik éve hívja Magyarország fiatalságát közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. A projekt honlapja új arculattal várja augusztus elsejétől az ország minden pontjáról az önkéntes fiatalok regisztrációját. Idén a rendezvény fővédnöke Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, akinek az önkéntes munka életének része, így szívesen állt az akció mellé.

A kezdeményezés Németországból indult, 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is mint Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Csehország. A háromnapos összefogás hazánkban 2006-ban valósult meg először a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. 2007 márciusától ökumenikus, országos szinten zajlik ez a három nap több ezer fiatal részvételével. Az utóbbi évekhez hasonlóan várhatóan ismét körülbelül 8000 fiatal több mint 300 projektet hajt végre országszerte.

A 72 óra kompromisszum nélkül szlogenje idén az „Add magad!” lett, amely kifejezi a szervezők azon üzenetét, hogy mindenkit nagy szeretettel várnak vallási felekezettől függetlenül az akcióba, hiszen egymás és a rászorulók segítése hatalmas érték, amelyben mindenki meglelheti valódi önmagát. Ezt Bocskor Bíborka is vallja, aki idén a 72 óra fővédnöke. Bíborka nagyon fontosnak tartja az önkéntes munkát, többek között évek óta látogat beteg gyermekeket, így segítve őket a gyógyulás útján.

A programra jelentkezni a 72 óra honlapjának regisztrációs felületén keresztül lehetséges szeptember 25-éig. Idén kilencedik alkalommal országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat úgy mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). 

A 72 óra olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek. A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. Továbbá szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, és segítőkészségére, mialatt a résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és szabadon segíteni másoknak nagyszerű érzés, nagy ajándék.

Bocskor Bíborka idei fővédnök alábbi levelével az önkénteseket szólítja meg.

Kedves leendő Önkéntesek!

Bocskor Bíborka vagyok, a Magashegyi Underground énekesnője. Idén én vagyok a 72 óra-kompromisszum nélkül, háromnapos önkéntes akció fővédnöke. Gondolkodás nélkül vállaltam el ezt a számomra igen megtisztelő és szép feladatot – a múltamban, a jelenemben és jövőmben is tudtam, tudom és tudni fogom, hogy szerves része az életemnek a másokra való figyelem, a segítői szándék. Nem hiszek a tulajdonban, a státusz szimbólumokban és az anyagi gazdagságban. Az évek során azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb érték, ha önmagamat – az időmet és a figyelmemet, a személyhez való odafordulásomat - tudom odaadni.  Édesanyámtól azt tanultam, hogy gyermeket, beteget, időset és leányanyát gondolkodás nélkül segíteni kell.

Tudom, hogy a mai felgyorsult, elidegenedett világunkban nem trendi a feltétel nélküli adás – nekem ilyen szempontból mindig radikális terveim voltak. Sohasem vallottam a nagy tömegek által átgondolatlan értékeket, megfásult evidenciákat anélkül, hogy a legbölcsebb lelki lakmuszom ne értékelje azokat.

A korunk egyik tünete, miszerint mindenki a saját érdekeit nézi, és egyedül megy előre - én ezt másképp látom. Szeretném, ha ez az értékes korosztály, amelynek Te is része vagy, megtapasztalja és vallja, hogy a csak úgy adás a legjobb dolog a világon. Ahogy a természetben a virágok az illatot adják csak úgy az illatért, úgy adjuk egymásnak a figyelmünket. Minden elvárás nélkül. Gondolok itt akárcsak egy éhező cicára, aki a ház kertjében húzta meg magát és nap mint nap élelmet adunk neki, vagy a magányos szomszéd nénire, akivel egy csésze tea, vagy egy tál étel mellett beszélgetünk egy picit. 

A 72 óra három napjában aktívan fogok részt venni, Veletek együtt szeretném tenni a jót. És ezt a jót mindannyian hazavihetjük, és a mindennapi környezetünkben minden további nélkül közkinccsé tehetjük.

Barátsággal:

Bővebb információ: http://www.72ora.hu/
Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat 
Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio 
Facebook-csatorna: https://www.facebook.com/72ora

Forrás és fotó: 72ora.hu

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon