Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Átadták a kiblawani piarista iskola új kosárlabdapályáját

Vissza a hírekhez
2016.09.13. 12:02


Fülöp-szigetek – Májusban indult útjára az az adománygyűjtési kampány, amelyet a magyar rendtartományon belül Urbán József piarista szerzetes, korábbi tartományfőnök és iskolaigazgató kezdeményezett a Fülöp-szigeteken található Kiblawan piarista iskolájához tartozó kosárlabdapálya felújítására. Az akció sikeresnek bizonyult: közel 4.470 euro gyűlt össze a piarista oktatási intézmények és magánszemélyek jóvoltából június végére, amelyből szeptemberre teljesen újjáépült a kosárlabdapálya.

A kéthónapos, országos gyűjtés az egyes piarista oktatási intézményekben elhelyezett adománygyűjtő dobozok és figyelemfelhívó plakátok, igazgatói levelek útján zajlott. A kezdeményezésről hírt adtak az intézmények vezetői, osztályfőnökei és több magyar katolikus médium is, emellett maga Urbán József is írt személyes üzenetet a piarista diákok részére, hogy jobban megérthessék a kezdeményezés lényegét.

Köszönet illeti a magyar piarista iskolákban jelenleg tanuló diákok és szüleik adományain túl az intézmények egykori diákjainak nagylelkű támogatását is.

Az alábbiakban közzétesszük Urbán József atya nyílt levelét, amelyet a kosárlabdapálya ünnepélyes átadásának alkalmából írt a támogatóknak.

Kedves Támogatóink!

Örömmel és büszkeséggel szeretném Önökkel megosztani azt a hírt, hogy elkészült a kiblawani piarista iskola kosárlabdapályája. Ezzel sikerrel lezárult a Fülöp-szigeteki piarista diákok támogatását célzó gyűjtésünk.

Hálásan köszönöm a figyelmet, a készséget és a részvételt!

A mellékelt képek magukért beszélnek. Láthatjuk a pályát korábbi állapotában, majd a munkálatok közben, végül pedig készen, a felújítás után.

Avatatlan szemmel is megállapítható, hogy felújítást mondani pontatlan leírása annak, ami történt. A kivitelező lényegében eltűntette a régi pályát, és a helyébe vadonatúj létesítményt emelt. Az építkezés során tartós és a természet viszontagságainak ellenálló megoldásra törekedett, nem sajnált beletenni sem anyagot, sem energiát.

Ahogy annak idején írtam, nem pusztán egy új sportpálya tulajdonosai lettünk a világ másik felén. Ami a miénk, az az a sok felszabadult öröm, jókedv és vidámság, amely az átadási ünnepség képeiről is árad.

Hálával és köszönettel:

Urbán József SP

 

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon