Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Caritas Hungarica díj 2016

Vissza a hírekhez
2016.10.06. 13:38


Budapest – A Katolikus Karitász a Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Az idei kettős jubileumi évben 52 önkéntes részesül az elismerésben, amelyet október 8-án, szombaton ad át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten. Az ünnepség 11 órakor hálaadó szentmisével kezdődik, majd ezt követően adják át a díjakat.

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica Díjat, amelynek célja elismerni és értékelni a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való buzdítás.

Az elismerést azok az önkéntesek kapják, akik a Katolikus Karitász tevékenysége során a legtöbbet tettek karitatív tevékenységben a rászorultakért: mint például az idősek, betegek, fogyatékkal élők és a társadalom peremére sodródott családok támogatása.

Az elismerő okleveleket, valamint a díjjal járó aranyozott karitász kitűzőt és egy kerámiát október 8-án Spányi Antal püspök és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója adja át a kitüntetetteknek.

A Katolikus Karitász országos önkéntes hálózatában 798 települési csoportban, 16 egyházmegyei központban, 17 szociális intézményben, valamint az országos segélyakciók során közel 10.000 önkéntes végez karitatív tevékenységet évente.

Időpont: 2016. október 8., szombat 11 óra
Helyszín: Magyar Szentek Temploma, 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 1.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon