Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Green Exercise - Aktív turisztikai termékek fejlesztése a szlovén-magyar határtérség kulturális és természeti értékei ismertsége növelése érdekében

Vissza a hírekhez
2016.09.16. 09:18


Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság vezette konzorcium egymillió euro értékű fejlesztési forrást használ fel kilenc zöld park, és egy szálláshely létrehozása mellett a szlovén-magyar határtérség ökoturisztikai szolgáltatásainak komplex fejlesztésére. A fejlesztések az egészséges életmód, a mozgás fókuszba állításával a turizmus élénkülését és a helyben élők életminőségének javulását egyaránt szolgálni fogják.

A 2016. őszén induló, a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program által elsőként támogatott Green Exercise projektben négy szlovén és négy magyar partner fogott össze, aktív turisztikai termékek fejlesztése céljából a határtérség kulturális és természeti öröksége ismertségének növelése érdekében.

A konzorcium tagjai:

  • Alsószölnök Község Önkormányzata
  • Egészség és Fejlesztési Központ Muraszombat
  • Goričko Tájvédelmi Park
  • Moravske Toplice Város Önkormányzata
  • Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
  • Šalovci Község Önkormányzata
  • Szakonyfalu Község Önkormányzata
  • Szlovén Vidék Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft.

A projekt keretében a partnerek a szlovén-magyar határ mentén meglévő kulturális- és természetturisztikai kínálat határon átnyúló, közös népszerűsítésére törekszenek, kiegészítve azt az egészséges életmód, fenntartható, környezetbarát közlekedési módok (elsősorban a kerékpározás) fontosságának hangsúlyozásával.

Rekreációs zöld parkok létesítését tervezik kilenc helyszínen, de látogatóhelyeik szolgáltatásainak bővítésére, a természeti értékeket és népi hagyományokat bemutató attrakciófejlesztésre, továbbá szálláshely-fejlesztésre is sor kerül.

Egységes szemléletű képzéseket szerveznek határon átnyúló módon, szlovén és magyar nyelven (nyelvi képzés, természeti értékek és kulturális örökséggel kapcsolatos ismeretek bővítése, kerékpáros túravezetés, egészséges életmód, gazdálkodás, stb.).

A meglévő kulturális és természetturisztikai elemeket és a projekt keretében tervezett fejlesztéseket értékesíthető csomagokká kapcsolják össze jelzett (kerékpáros és gyalogos) túraútvonalak segítségével.

A projekt átfogó célja a látogatók által a térségben töltött idő növelése, amely a turisták költésének fokozásán keresztül a helyi lakosság életminőségének javulását fogja eredményezni.

Forrás és fotó: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon