Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó lettek a Reformáció 500 nagykövetei

Vissza a hírekhez
2016.06.24. 08:29


Nagyköveti programmal folytatódik a reformáció 500. évfordulóját ünneplő emléksorozat, melynek keretében Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó televíziós műsorvezetők hívják fel a figyelmet a Reformáció máig ható értékeire.

Történelmi, kulturális és tudományos utazásra hívnak vallási hovatartozástól függetlenül a Reformáció 500 Nagykövetei - Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó. A nagyköveti programmal a reformáció jövőre 500. évfordulóját ünneplő emléksorozat szervezői szeretnének rávilágítani a reformáció mai kor embere számára is meghatározó értékeire, valamint minél többek figyelmét szeretnék felhívni a Reformáció 500 keretében zajló kulturális eseményeket, pályázatokat és tudományos konferenciákat felvonultató eseménysorozatra.

Az emlékév jelmondata: a “Megújulás lendülete” is arról tanúskodik, hogy az állandó és változatlan értékekre építve, aktuálisan megújulhat az egyén és a közösség élete. Ehhez kapcsolódóan a nagykövetek bemutatkozó videó üzenetben, egy-egy személyes példán keresztül mutatják be, hogy az ő életükben miként játszott meghatározó szerepet a megújulás.

“Rengeteget köszönhetünk a reformációnak, mely valójában a hétköznapi ember életének minden apró szegletében ott rejtőzik. A megújulás örökös kihívás marad mindannyiunk számára, legyen szó munkáról, magánéletről, mindennapokról. Én erre gondolok a mikrofon előtt és ezt tartom szem előtt akkor is, amikor kilépek a stúdióból” - vallja Gundel Takács Gábor.

A nagykövetek továbbá a magyar reformáció történetének a mai kor számára inspiráló alakjain keresztül szeretnék szélesebb körben ismertté tenni a reformáció napjainkig ható értékeit a család, a nők szerepéről való gondolkodás, vagy épp a gazdaság terén.

“Fontos megmutatni, hogy a reformáció ma is aktualitással bír, és láthatóvá kell tenni azokat a jelentős protestáns alakokat, akiknek elhivatottságából ma is erőt meríthetünk. Szeretnénk minél szélesebb közönséggel megismertetni azt a sokszínűséget, amelyet például Lorántffy Zsuzsanna is képviselt. Iskolaalapító, családanya, a XVII. századi Magyarország egyik legönállóbb gondolkodású és legműveltebb asszonya: miért ne lehetne mindez a mában is egy erős inspiráció forrás?” - teszi fel a kérdést Bényi Ildikó.

A 2016-ban és 2017-ben várható további pályázatokról és programokról a www.reformacio2017.hu oldalon lehet folyamatosan tájékozódni.

Forrás: MITTE Communications

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon