Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Gyalogos zarándoklat

Vissza a hírekhez
2016.08.31. 09:35


Homokbödöge – Szeptember 20. és 24. között 85 km-es zarándoklatot szervezünk, amely során közösen adunk hálát a Karitász 85 évéért, alapítója Mihalovics Zsigmond életéért, és az elmúlt évtizedek minden kegyelméért. A zarándokút célpontja Homokbödöge, Mihalovics Zsigmond szülőfaluja.

A zarándoklat szeptember 22-én, csütörtökön reggel 8 órakor indul Sümegről, a Plébániatemplom elől. (Bíró Márton u. 3.)

Jelentkezni szeptember 19-ig lehet a zarandok@caritas.org.hu e-mail címen.
Ezt követően háromnapos zarándoklatra már nem tudunk jelentkezést elfogadni!

A zarándokúton a szállás minden nap megoldott zarándokszállásokon, egyszerű körülmények között.

Szeptember 24-én, szombaton dél körül érkezünk Homokbödögére, ahol bekapcsolódunk a Karitász programjaiba, majd 15 órakor az ünnepi hálaadó szentmisébe.

A zarándokcsapathoz csatlakozni lehet az utolsó napon (14 km), szeptember 24-én reggel 8 órakor Pápán a Fő téren. (Az egynapos zarándoklatba való becsatlakozáshoz előzetes jelentkezés nem szükséges.)

A zarándoklatot vezeti: Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója
Lelki vezető: Megyesi Ferenc káplán atya Pápáról

Indulj el velünk, hogy az Irgalmas Krisztus szeretetét megtapasztalva, áldozatunkkal hálát adjunk és imádkozzunk a Karitászért, a másokat szolgáló szeretetért!

A zarándokok az Irgalmasság Szent évében, a Katolikus Karitász magyarországi megalakulásának 85., újjáalakulásának 25. évfordulóján az irgalmas szeretet kibontakozását a Szűzanya oltalmába ajánlva a Sümegről indulva elzarándokolnak Homokbödögére, Mihalovics Zsigmond szülőfalujába, ahol ünnepi szentmise keretében emléktáblát helyeznek el a templom falán, méltó emléket állítva a Karitász magyarországi elindítójának, első érseki biztosának, az Actio Catholica igazgatójának, a II. világháború. előtti magyar Egyház kiemelkedő alakjának. Az útvonal hossza 85 km, amely alatt a zarándokok hálát adnak a másokat szolgáló minden egyes percért az elmúlt 85 évben.

A homokbödögei Karitász nap részletes programjáról itt olvashatnak.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon