Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Imanap a mozgássérült emberekért Máriapócson

Vissza a hírekhez
2016.09.13. 08:41


Máriapócs – A Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a mozgalom megalakulásának 35. évfordulója alkalmából imanapot szervez a mozgássérült emberekért a Máriapócsi Nemzeti Kegyhelyen 2016. szeptember 16-án, 11.00 órától (Bazilika Minor).

Az eseményen várhatóan mintegy ezer mozgássérült ember vesz részt. A tervek szerint megnyitó-beszédet mond Soltész Miklós egyházi-, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Kocsis Fülöp metropolita és Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke. A megnyitót követően, 11.30 órától szentmisét tartanak a mozgássérült emberekért.

A híres, könnyező Mária-ikont ezen a napon hozzáférhetővé teszik a súlyosan mozgáskorlátozott hívők számára is. A kegyképet leveszik a szokásos helyéről és a mise helyszínén állítják fel, így a mozgássérült emberek is megcsodálhatják közelről, leróhatják tiszteletüket és közvetlenül előtte imádkozhatnak.

A Máriapócsi Nemzeti Kegyhelyről

A görögkatolikus kegytemplomban tekinthető meg a könnyezésről híres Mária-ikon. A Nyírség Pócs nevű településén 1696. november 4-én, vasárnap a szent liturgia alatt figyeltek fel arra, hogy a templom Istenszülő-ikonjának mindkét szeméből bőségesen folynak a könnyek. A kegyképet ezt követően Bécsbe vitette a császár, helyére egy másolat került, amely 1715. augusztus 1-jén szintén könnyezni kezdett. A harmadik eset 1905. december 3-án történt és december 19-ig folyamatosan tartott. A búcsújáróhely, zarándokközpont a Máriazell-Csíksomlyó zarándokút azon fontos állomása, ahol párját ritkítja a templombelső, a berendezések, az ikonosztázion, az oltárok, a festmények, továbbá a szerzetesek lakhelye is.

Részletes információk a kegyhelyről: www.mariapocskegyhely.hu

Látnivalók Máriapócson és környékén (a teljesség igénye nélkül):
Fatemplom, Csodák tornya, Bazilita Múzeum, Nemzetiségek Háza, túristvándi vízimalom, kölcsei református fatemplom, Nyírbátor - római katolikus minorita templom, késő gótikus református templom, Báthory-panoptikum, Báthory várkastély, Fa harangtorony, Nyíregyháza-Sóstó - nemzetközi hírű Állatpark, strand, múzeumfalu, stb.

Forrás és fotó: MEOSZ

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon