Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Inspiráló és interaktív műhelykonferencia a vezetésről

Vissza a hírekhez
2016.09.22. 14:05


Budapest – Vezess ott, ahol vagy. - szól a GLS szlogenje nemcsak a nagyvállalatok vezetőinek, hanem a civil szféra, a család, a közszolgálat, az oktatás és a gyülekezetek irányítóinak is. A GLS (Global Leadership Summit) Nemzetközi Vezetői Konferencia egy olyan világszínvonalú esemény, amely segítséget nyújt a résztvevőknek, hogy jobb, eredményesebb vezetővé váljanak.

A Chicago melletti Willow Creek Gyülekezetből Észak-Amerika szerte 375 helyszínre élőben közvetítik az eseményt, majd ezt követően szerte a világon megrendezésre kerülnek a lokális GLS konferenciák. Hazánkban a Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) védnökségével rendezik meg a kétnapos eseményt. Október második hetében a MOM Kulturális Központban kerül sor a konferenciára, melyen nemzetközi szakemberek – többek között amerikai lelkészek, sikerkönyvszerzők és üzletemberek – előadásai hangzanak majd el. Az idei esemény magyar előadója Lénárt Viktor, a GROW csoport vezérigazgatója evangélikus lelkész.

H. Kovács Judit a GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia szervezőbizottságának titkára köszöntötte elsőként a sajtó munkatársait. "Egy jobb vezetővel mindenki nyerhet" - vezette fel a konferencia jelmondatával a sajtótájékoztató felszólalóit az operatív vezető. Kiemelte, hogy nagy öröm a magyarországi keresztény egyházak összefogása ennek a rendezvénynek a kapcsán.

Durkó István, a konferencia szervezőbizottságának elnöke bemutatta a GLS történetét és annak működését. Magyarországon 2014-ben volt az első konferencia, és már akkor hosszútávban gondolkodtak, mondta el az elnök. "Szeretnénk, ha minél több emberre hatással lehetne a GLS, mert meggyőződésünk, hogy ebben olyan szakmai és szellemi tartalom van, amely jelentős mértékben inspirálja és bátorítja az embereket."

Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói Bizottságának tagja és a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) elnöke beszédének fókuszába helyezte a magyar történelemnek azon korszakait, amelyben az egyházak igen erőteljes közösségeket tudtak a diktatórikus nyomás ellenére létrehozni, és általuk fennmaradni. Kifejtette, hogy a mai világban is nagy szükség van ezen közösségek megteremtésére, amely építkezésben a GLS-nek fontos szerepe van. "Pál apostol azt írja, hogy a hit mellé illesszetek tudást (...), tanuljunk egymástól, és nézzünk szembe az elitizmus gondolatával, úgy lehet egy Isteni minőséget képviselni, hogy a legegyszerűbb ember is megértse, fogyasztható legyen számára." - emelte ki beszédének végén.

"A GLS nem csupán az üzleti életben hasznos ismereteket kívánja átadni, amelyeket gyakorlati jelleggel is megérthetünk és alkalmazhatunk, hanem bibliai alapokon a jellemünk is formálódhat általa." - osztotta meg személyes élményeit a konferenciával kapcsolatban Horváth István, a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) főtitkára. Elmondta, hogy egy-egy előadás segíthet a helyes döntéshozatalban, hogy "ne a profit és a haszon legyen az, amely befolyásol bennünket."

"Az üzleti életben óriási szükség van lelkiségre, az egyházi életben pedig szakmaiságra. Ennek a kettőnek, a szakmaiságnak és a lelkiségnek a kombinációját adja a GLS" - mondta Illéssy János, a GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia moderátora, aki bemutatta a rendezvény külföldi előadóit a sajtó képviselőinek, akik hitélettől függetlenül mind hiteles megtestesítői annak, hogy az üzleti életben miként lehet lélekkel létezni, szolgálatkészen állni a feladatokhoz, mi a jó cél ismérve. (Az 2016-os konferencia előadóit itt ismerheti meg.)

"A GLS egy olyan szakmai fórum, amely nagyon ritka ebben a világban. Ritka abban az értelemben, hogy kevés olyan professzionális fórumot találunk, ahol komolyan van szó a spiritualitásról és annak a szakmaisághoz fűződő kapcsolatáról, amely kapcsolat által a különböző szervezetek vezetőinek teljesítménye javulhat." - jelentette ki Lénárt Viktor. A Grow csoport elnök-vezérigazgatója, a konferencia idei magyar előadója a vezetői hitelességről osztja meg majd gondolatait a konferencia résztvevőivel. Míg az Egyesült Államokban a lelki vezetői és szervezeti hatékonyságot együtt kezelik, Európában a francia forradalomban kezdődött ennek a két területnek az elválasztása, mondta a vezérigazgató. A világi és politikai struktúrák nagyon nehezen fogják tudni megoldani azokat a kérdéseket, amelyek a fenntarthatóságról, vagy bizonyos kutatások etikai vonatkozásáról szólnak, ha a lélek és a szakmaiság továbbra is elszeparálva kíván működni. Régen az egyház megtanította a szegény gyermekeket olvasni, hogy ezáltal bekapcsolódhassanak az oktatásba - ma ez a programozás és robotika, a hátrányos helyzetű gyermekeket a 21. században erre kell megtanítani. "A témára készülve sok cikket, fórumot olvastam arról, hogy milyen külsőségekre vonatkozó szabályok betartásával lesz valaki hiteles. A hitelesség szerintem az önazonosságról, értékelvűségről, emberekkel való kapcsolódásokról szól." - zárta le a sajtótájékoztatót Lénárt Viktor.

A konferencia szervezői és előadói szerint fontos, hogy reflektáljunk a legújabb kutatások és fejlesztések kapcsán a saját vezetői gyakorlatunkra is, legyen szó a családban, munkahelyen, gyülekezetben vagy a társadalmi élet más területein betöltött szerepünkről. A szervezők felekezettől és hitélettől függetlenül várnak minden érdeklődőt az októberi konferencián.

Forrás és fotó: Ester Communications

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon