Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Két kamionnyi almát osztott szét a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász

Vissza a hírekhez
2016.11.21. 12:26


Az idei évben a Katolikus Karitász országosan 1200 tonna almát osztott családoknak, szociális intézményeknek, iskoláknak, óvodáknak. A szervezet önkénteseinek országos találkozójával véget ért a Katolikus Karitász kettős jubileumi éve november 19-én, Szent Erzsébet ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilikában.

A Pécsi Egyházmegyei Karitász a plébániai önkéntes csoportokon keresztül 44 tonna, vagyis 2 kamion étkezési almát osztott ki október és november hónapban. Ezzel az adománnyal 3120 családot örvendeztettek meg Alsószentmártontól Vajszlóig; Harkány, Bóly, Mohács, Kővágószőlős, Bicsérd, Pécsvárad, Szekszárd, Fadd, Tolna, Magyaregregy, Komló, Tamási, Dombóvár, Vásárosdombó, Szentdénes, Hőgyész, Pécs, Pécs-Vasas, Egerág, Abaliget, Pellérd, Lánycsók, Kékesd, Mágocs és a hozzájuk kapcsolódó környező településeken. A munka oroszlánrészét a csoportok önkéntesei végezték, ők kutatták fel a családokat és ők is juttatták el hozzájuk az almát.

A program a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával valósult meg. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász támogató partnere a Mecsek Füszért Zrt. volt, ők biztosították a raktározást az alma elszállításáig.

Adományok gyűjtésével és továbbadásával napi szinten foglalkozik a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász helyben, Baranya és Tolna megyében, de Kárpátaljára és Ukrajnába is szállítottak tartós élelmiszert, ruhákat és használati tárgyakat. A karitász humanitárius katasztrófáknál is jelen van. Bekapcsolódva a nemzetközi szervezet munkájába, a Magyar Katolikus Karitász gyűjtést hirdetett a nepáli áldozatok megsegítéséért.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász továbbra is várja a jó minőségű használt bútorokat, ruhákat és tartós élelmiszert, berendezési tárgyakat. Az adományokat a segélyszervezet önkéntesei válogatják szét. Ezek egy részét közvetlenül a rászorulók kapják, de a karitászboltban árulják is azokat a jó minőségű adományokat, amelyek értékesítését a felajánló engedélyezi. A bevételből szintén a rászorulókat segítik.

A szervezet önkénteseinek országos találkozójával véget ért a Katolikus Karitász kettős jubileumi éve november 19-én, Szent Erzsébet ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke, a szentmise főcelebránsa beszédében hangsúlyozta: „Új szemre van szükségünk, a Lélek szemére, s ez által fogjuk felismerni Isten működését, valamint a magunk feladatát a világban."

Kapcsolódó képgaléria

...

 

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon