Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Közlemény a Magyarország déli határainál bebocsátásra váró menekültek ellátásának helyzetéről, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület munkája folytatásáról

Vissza a hírekhez
2016.07.22. 08:39


Örömmel tájékoztatom minden kedves Testvérünket, Barátunkat és Támogatónkat, hogy folyó hó 9-én, szombaton reggel sikerült újra szót értenünk a déli határőrizet vezető munkatársával arról, hogy humanitárius akciónkat folytathatjuk. Az új fejlemény az, hogy segítséget nem kaphatunk, nem kísérnek bennünket a helyszínre, csak megengedik, hogy átjussunk a szögesdróton, és saját kockázatunkra az adományokat kiosszuk.

Ezt természetesen megértéssel fogadtuk. Sőt, szombaton, még ahhoz is segítséget kaptunk a katonáktól és a rendőröktől, hogy a homoktengeren elakadt mikrobuszunkat átsegítsék egy körülbelül 20 méteres szakaszon. A vasárnapi szállítóink már nem számíthattak erre. Ezért kérdezzük támogatóinkat, nincs-e valakinél egy használaton kívüli, az autó elejére szerelhető és az akkumulátorról működtethető csörlő? Természetesen a program végeztével megőrzött, megfelelő állapotban visszaszolgáltatjuk a tulajdonosnak. A jármű súlya megrakottan kb. 2 és fél tonna.

Az ENSZ becslése szerint 500-600-an várakoznak a kerítés előtt. A jelenlegi kapacitásunkkal 200-300 adag meleg ételt tudunk vinni, ezen kívül kenyeret, kockasajtot, két decis szívószálas tejet, gyümölcsöt, tusfürdőt, játékot, ruhát szállítunk. Az említettekhez hasonló dolgokat szívesen fogadunk Dankó u. 11. szám alatti gyűjtőpontunkon. Hálásan köszönjük a MigSzol felajánlását is. Nagyszerű barátaink készek raktáraikat megnyitva, saját készleteiket is az érintettek rendelkezésére bocsátani.

Köszönöm mindenki hozzájárulását ahhoz, hogy ez a nélkülözhetetlen, emberségünket megkövetelő munka folytatódhat. Lehettek olyanok, akik szóltak a megfelelő döntéshozóknak, hogy ne gátolják munkánkat. Elképzeljük, hogy laikus vagy tisztelendő, nagytiszteletű és főtisztelendő hívő polgártársaink imádkoztak értünk. Mások meg egyszerűen szívből szurkoltak. Az eredményt tekintve minden támogatás egyformán értékes és fontos volt. Azért külön hálásak vagyunk, hogy voltak olyanok, akik már a szombati hívásra azonnal jelentkeztek, segítettek az étel dobozolásában, szállításában, kiosztásában és az autó vezetésében. Változatlanul várunk az önkéntes segítőkre és köszönettel vesszük a felajánlások között az anyagi támogatást is.

Kontakt személyek, elérhetőségeink:

Iványi Éva – koordinátor (tel.: +3670 382 3428)
Donkó Erzsébet – önkéntesek szervezése (tel.: +3670 456 0518)
Borsányi Aranka – adományok fogadása (tel.: +361 577 0500/154)

Számlaszámunk:

Oltalom Karitatív Egyesület, K&H Bank Zrt. 10400140-00026699- 00000006 (megjegyzésbe a „menekültek” jelzést kérjük feltüntetni)

Köszönettel, tisztelettel és szeretetettel:

Iványi Gábor,

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke

Forrás: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon