Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Nem sérült meg senki a robbanásban az Ökumenikus Segélyszervezet afganisztáni munkatársai közül

Vissza a hírekhez
2016.11.14. 10:14


Afganisztán – Bár az Ökumenikus Segélyszervezet Mazar-I-Sharif-i irodája két kilométerre található a november 10-én, éjszaka történt robbantás helyszínétől, az ingatlan összes ablaka betört a hatalmas erejű detonációtól. A segélyszervezet irodájának helyi vezetője arról tájékoztatott, hogy bár anyagi károk keletkeztek, a legfontosabb, hogy a munkatársaknak sem az irodában, sem egyéb tartózkodási helyükön nem esett baja a német konzulátust ért robbantásos merénylet miatt.

2016-ban ez már a kilencedik robbantásos merénylet volt Mazar-I-Sahrifban. A romló biztonsági helyzet fokozatosan nehezíti meg a magyar segélyszervezet humanitárius munkáját. Nehezebben megközelíthetők például a projekthelyszínek és a körülményekhez alkalmazkodva egyre több biztonsági előírásnak kell eleget tenniük a munkatársaknak.

A Segélyszervezet 2016 folyamán a World Food Program támogatásával Balkh és Samangan tartományokban „élelmet a munkáért” programok keretében 38.052 kedvezményezettet támogatott élelmiszerrel, akik útfelújítási és csatornatisztítási munkálatokban, vízelvezetők építésében, napelemes szivattyúval működő öntözőrendszer kialakításában vesznek részt, valamint gyümölcs- és fenyőfa ültetvények ültetését és gondozását is végrehajtják. A programok irányítását a Segélyszervezet magyarországi központja mellett az észak-afganisztáni Balkh tartományban található Mazar-I-Sharif-i területi irodája végzi 51 helyi munkatárs bevonásával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta több mint 4 milliárd forint értékben nyújtott humanitárius és fejlesztési segítséget Afganisztánban.

Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon