Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Nívódíjas lett a Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” programja

Vissza a hírekhez
2016.06.08. 09:55


Budapest – A Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” – Grundtvig Szenior Önkéntes Programja május 26-án nívódíjat kapott az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelete alatt működő Tempus Közalapítványtól.

A magyarországi Katolikus Karitász – a Gyulafehérvári Caritas együttműködésével még 2013-ban megvalósított – ötven év felettiek számára szervezett programja keretén belül erdélyi és magyarországi önkéntesek végeztek szociális és kulturális tevékenységeket csereprogram keretében.

A program lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek a fogadó közösség életébe és az ott zajló önkéntes tevékenységekbe. Az erdélyi önkéntesek betekintést kaphattak a magyarországi karitászcsoportok által megvalósított szociális rendezvények szervezésébe, a gyerekeket, időseket, hajléktalanokat segítő karitatív munkába, a magyar szenior önkéntesek pedig az erdélyi karitászszervezeteknél már kiforrott Őrangyal Program keretén belül vettek részt a fogyatékkal élő és egészséges fiatalok számára szervezett tematikus foglalkozásokon, programokon, táborokban.

A résztvevők a segítés új dimenzióit ismerték meg és az akkor elvetett magok azóta szárba is szökkentek, a tapasztalatok megvalósult cselekedetekké váltak. Hazatérésük után tapasztalataikat saját közösségük javára kamatoztathatták, és új programokat indítottak, így valósult meg Bicskén és azóta már az ország több településén is az Őrangyal Program.

A díjátadó ünnepséget követően lehetőség nyílt a díjazott projektek workshopszerű bemutatására.

Forrás: Katolikus Karitász

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon