Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Október 9.: Indiai vegán gasztronómiai nap a Lélek Palotájában

Vissza a hírekhez
2016.09.19. 08:19


Budapest – A Lélek Palotája a nagy sikerre való tekintettel október 9-én újra megrendezi közkedvelt vegán gasztronómiai rendezvényét. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya.

Az ájurvéda szerint a hat alap íznek - sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes - egy étkezésen belül szerepelnie kell. Emiatt is e rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerültek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek.

Mindezek mellett természetesen teret engednek még a vegán konyha egyéb lehetőségeinek variációira is. Például bemutatják, hogyan készíthetők el megszokott magyaros ízeink vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítanak pár gluténmentes sütési alternatívát.

A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Bevezetik vendégeinket az ájurvéda alapismereteibe táplálkozási tanácsadásokkal.

A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülnek!

A főzések, előadások és mérések mellett lesz szórakoztató színpadi program is, témával kapcsolatos kirakodóvásár, szórakoztató foglalkozások.

Időpont: 2016. október 9. Vasárnap, 11:00-17:00-ig
Helyszín: 1039 Budapest,
1. bejárat: Lehel u. 15-17.
2. bejárat: Attila u. 8.

További információ a Facebook-eseménynél és a www.lelekpalotaja.hu weboldalon található.

Kapcsolódó képgaléria

...

 

Forrás és fotó: MKTHK - Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon