Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Reformáció 500 imázsfilm készült Gundel Takács Gáborral

Vissza a hírekhez
2016.10.21. 09:59


“A Reformáció már 500 éve jelentős hatással van az életünkre” - üzeni nekünk Gundel Takács Gábor a vallási és kulturális élet megújulásának jubileumára készített imázsfilmben, mely a Reformáció Emlékbizottság támogatásával készült és ma debütál a nagyközönség előtt.

A 2016-2017-es években a Reformáció Emlékbizottság a különböző tudományos, oktatási és művészeti programok mellett számos pályázattal és kreatív kampánnyal hívja fel a figyelmet a jubileumi év jelentőségére. A reformáció emlékezetét megörökítő jövő év elején átadásra kerülő kortárs köztéri installáció, illetve a reformáció népszerű alakjait és eseményeit megörökítő GIF kampányok mellett most megjelent a Reformáció 500 hivatalos imázsfilmje is.

Az imázsfilm főszereplője a Reformáció Emlékbizottság Nagykövete Gundel Takács Gábor, aki számos közéleti, kulturális és sportműsor házigazdája. Hívő reformátusként szívesen vállalta, hogy hangját és arcát is adja a Reformáció 500 jubileumához.

“Rengeteget köszönhetünk a protestáns vallási irányzatok két atyjának, Luthernek és Kálvinnak, akik 500 évvel ezelőtt elmozdították a világot a lelki-szellemi megújulás irányába.” - árulta el Gundel Takács Gábor, a Reformáció 500 nagykövete.

A film a MITTE Communications kreatív koncepciója alapján készült, a forgatókönyvet pedig Illisz László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója véglegesítette. A reformáció öröksége az egész történelmen átívelő időtálló üzenet, mely papírrepülő módjára száll közöttünk és amit már 500 éve lelkesen hirdetünk. A papírrepülő jelképezi Luther 95 tételét, ami a múltból elindulva a film végére eljut a jelenbe.

Fontos, hogy a reformáció 500 éves jubileumát méltóképpen ünnepeljük meg, mivel a 2017-es év is erről fog szólni. “Éppen ezért szeretnénk több csatornán is terjeszteni a reformáció üzenetét, ennek pedig egy nagyon hatásos eszköze lehet az imázsfilm.” - tette hozzá Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

Forrás: MITTE Communications

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon