Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

REFORMATION 500 névvel készített divatkollekciót Hrivnák Tünde

Vissza a hírekhez
2017.03.01. 09:16


Budapest – „A reformáció megújulást, megújítást jelent ötszáz év óta. Számomra személyesen is fontos, hiszen hívő evangélikus vagyok. Hiszem, hogy a reformáció fontos és aktuális ma is. A REFORMATION 500 kollekciómmal a reformáció előtt tisztelgek kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából” – vallja Hrivnák Tünde divattervező a legújabb ruháiról.

Hrivnák Tünde Magyarország egyik legismertebb divattervezője, egy új stílusirányzat megalapítója. Ruháit a sokak által legkedveltebb magyar hímzések, a kalocsai és a matyó motívumok díszítik. Kollekciója a hagyomány és az újszerűség izgalmas kettősségével hat. A klasszikus eleganciát a magyaros mintákkal, a trendet a tradícióval ötvözi. A hagyományok tiszteletének, a minták eredetiségének és a kézi hímzések professzionális minőségének érdekében szoros együttműködésben dolgozik a Matyó Népművészeti Egyesülettel és elismert kalocsai népművészekkel. Kollekcióit népszerű, nívós hazai és nemzetközi rendezvényeken és divatheteken mutatják be.

Mára Hrivnák Tünde védjegyévé vált a magyar motívumokkal díszített ruha, amely – amellett, hogy kollekciói híven őrzik hagyományainkat – mindig új és izgalmas. A tervező nemzetközi egyetemek fashion designer szakjainak közkedvelt előadója.

Ruhakölteményeit szívesen és elkötelezetten viseli dr. Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete, Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház ügyvezető igazgatója, Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár, Igyártó Gabriella, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója és V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is.

A REFORMÁCIÓ 500 kollekcióról így vallott Hrivnák Tünde: „A divat világa folyamatos megújulást kíván. Az én hitvallásom a divatban, hogy értékeket örökítsek át, és a divat által kommunikáljam fontosságukat korunk fiatal generációjának. Különleges és összetéveszthetetlen módon ötvözöm a tradíciót és a trendet. A reformáció megújulást, megújítást jelent ötszáz év óta. Számomra személyesen is fontos, hiszen hívő evangélikus vagyok. Hiszem, hogy a reformáció fontos és aktuális ma is. A REFORMATION 500 kollekciómmal a reformáció előtt tisztelgek, kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából. Kollekcióm alapszínei a fekete, a piros, az arany és a fehér, ezek mindegyike fontos jelentéssel bír. A piros jelképezi Jézus áldozatát értünk, az arany Isten dicsőségét, a fehér és a virágminták a Szentlélek ma is élő cselekedeteit, az élő hitet és a reformációt. A ruhák formája és a fekete szín a lelkészi és a lelkipásztori öltözetre utal. Az estélyi ruhákat Luther Márton reformátor felesége, Bóra Katalin ihlette. Minden egyes ruha professzionális kézi hímzéssel díszített, alapanyagában is a prémium minőséget képviseli. Ezek a viseletek a Jóisten törődését, odafigyelését, gondoskodó szeretetét jelképezik. Az autentikus magyar minták a reformáció magyar vonatkozására asszociálnak. A kollekció két kiemelt darabjával egy teljesen új utat készítek elő és mutatok meg a lelkészi és lelkipásztori ruházat megreformálására. A kollekció nemzetközi szinten is elérhető lesz, nívós hazai rendezvényeken és nemzetközi divatheteken fogjuk bemutatni.”

Forrás és fotó: Magyarországi Evangélikus Egyház, BY ME

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon