Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Tárjátok ki a szíveteket! - Elindult a Karitász országos adventi gyűjtése

Vissza a hírekhez
2016.12.05. 13:22


Évről évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára egy nagy összefogássá vált a „Tárjátok ki a szíveteket” adventi segélyprogram. 2016. november 26-án Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke indította el az akciót Székesfehérváron.

Advent első hétvégéjétől egészen karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni ebbe az országos akcióba.

  • A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a segélyszervezet rászoruló családokért végzett munkáját.
  • Csekkes befizetéssel, banki átutalással bármilyen összeggel hozzájárulhat a segélyprogramokhoz és egész évben végzett tevékenységeikhez.
  • Tárgyi adományozás: Az egyházmegyei Karitász központokban, a KaritászPONT adományboltokban és a meghirdetett gyűjtőpontokon és a helyi karitász csoportoknál le lehet adni jó állapotban lévő, használt játékokat, mesekönyveket, élelmiszereket, édességeket, jó minőségű téli ruhákat.
  • Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció szintén adventben egy héten keresztül hívja fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 4. és 11. között.
  • „Tárjátok ki a szíveteket” címmel egész napos jótékonysági műsorfolyam lesz december 9-én a Katolikus Rádióban. A a műsorhoz csatlakozik a Szent István Rádió is.
  • A segélyszervezet november 25. és december 1. között adománypontot működtet a Vörösmarty téri adventi vásáron.
  • Az önkéntesek már elkezdték a csomagok összeállítását. A cél, hogy idén több mint 15.000 gyermek kaphasson karácsonyi meglepetés csomagot.
  • Több helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek.
  • Kályhaosztás - eddig országos akció keretében 10 millió forint értékben, 300 családnak biztosítottunk kályhát és további családoknak szeretnénk meleg otthont nyújtani a tél folyamán.
  • Kárpátalja - Továbbra is folytatjuk kárpátaljai családok támogatást. Az ünnepekre élelmiszer-csomagokat, édességeket viszünk több száz családnak.

Kérjük lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!

Bankszámlaszám:

Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008

Adományvonal: 1356

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon