Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

The Priests - A három éneklő pap története

Vissza a hírekhez
2015.09.16. 14:33


A The Priests - A három éneklő pap nevű formáció alaposan felforgatta mind a könnyű-, mind a komolyzenei életet az elmúlt években. Az Észak-Írországból származó római katolikus papokból álló trió először az Egyesült Királyságban szerzett platinalemezével került a figyelem közzéppontjába. A nem mindennapi produkció a UK valaha leggyorsabban fogyó klasszikus zenei CD-je, amellyel a három éneklő pap egyúttal egy Guiness-világrekord tulajdonosa is lett.

Eugene O'Hagan, Martin O'Hagan és David Delargy atya fiatal korukban együtt kezdtek el énekelni, miközben papi hivatásukra készültek, megosztva hitüket és zene iránti szenvedélyüket egymással - a zenén keresztül ejuttatva igéjüket a hívőknek. Ekkor még nem is sejtették, hogy egy véletlen folytán egy felvétel eljut a SONY BMG lemezkiadó egyik londoni igazgatójához, aki rögtön egy 1 millió angol fontot érő nemzetközi lemezszerződést ajánlott nekik, melynek köszönhetően 2008. november 17-től, debütáló albumuk megjelenésétől kezdve világszerte terjeszthetik mennyei dallamaikat The Priests (A három éneklő pap) néven. A három atya ezt az összeget különböző karitatív célokra ajánlotta fel, több általuk kiválasztott alapítványon keresztül.

Történetüket még a Time magazin is kiemelten közölte, és több nemzetközi TV-csatornán is feltűntek azóta. A három atya egyébként mind a mai napig gyakorolják papi hivatásukat, miséket, esküvőket, temetéseket és keresztelőket tartva saját szülővárosukban.

Debütáló albumuk - szokatlan módon - a világ több, mint 30 országában jelent meg rögtön, Európától Argentínáig, Amerikától a Fülöp-szigetekig, egy világméretű vallási igénynek eleget téve.

A lemez jól ismert spirituális ihletésű dalok (pl. Ave Maria, Pie Jesu, Panis Angelicus), klasszikus áriák, valamint tradícionális ír dalok és áldások gyűjteménye, melyben a három éneklő pap teljes betekintést nyújt lenyűgöző repertoárjába. Az albumon nem csak angol, de latin, spanyol és német nyelvű dalok is elhangoznak. A lemez producere Mike Hedges volt, aki már olyan nagy nevekkel dolgozott együtt korábban, mint a U2 és a Manic Street Preachers. Az albumot, melyen a római Filharmonikus Akadémia kórusa is közreműködik, Írországban és Vatikánban, a Szent-Péter Bazilika Kórus Kápolnájában rögzítették. Az énekkart a Szent Péter Bazilika Capella Giulia nevű kórusának nyugalmazott igazgatója, Mons Pablo Colino vezette. A lemez elkészültét a katolikus egyház és annak legfőbb szervezete, a Vatikán is támogatta.

2009. március 30-án látott napvilágot a folytatás is, a The Priests koncert DVD-je. Az "In Concert At Armagh Cathedral" című kiadvány zenei és képi anyagát Írországban rögzítették. A DVD betekintést nyújt a különleges trió élő produkciójába.

A "Mennyei dallamok" nem csupán a hit, a szellemiség, a tolerancia, a szeretet és az emberi lélek erejének ünneplése, de felemelő zenei élmény is egyszerre. A 3 éneklő pap lemezével olyan 21. századi módot talált a hit és az ige hirdetésére, amely így világszerte milliókat elér, sőt...

A The Priests legutóbbi lemeze "Then Sings My Soul/The Best of the Priests" címmel jelent meg 2012. áprilisában, mely a legkedveltebb felvételeket tartalmazza a formáció dalaiból.

Kapcsolódó linkek:

A hivatalos weboldal >>
A The Priests hivatalos YouTube oldala >>
A Guiness-világrekord és a platinalemez átvétele >>

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon