Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Több ezer családnak segít a krisnás Ételt az Életért Alapítvány Karácsony havában

Vissza a hírekhez
2016.12.19. 09:35


Karácsony alkalmából az Ételt az Életért Alapítvány, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének humanitárius programja közel 10 ezer adag meleg ételt és 6000, egyenként több mint 20 összetevőből álló tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulók között.

Ételosztások az országban a krisnások Ételt az Életért Alapítványa segítségével:

  • December elején: Pécs, Győr és Szeged
  • December 17-én Óbudán, 800 fő számára, részt vesz Bús Balázs polgármester
  • December 17-én Egerben 300, Kiskunhalason és Kecskeméten 150 fő számára
  • December 18-án Debrecenben
  • December 21-én Marcaliban
  • December 23-án Somogyvámoson
  • December 24-25-26-án Budapesten, a Blaha Lujza téren: 1500 adag hideg csomag, 1600 adag ebéd, hírességekkel

Bár az Ételt az Életért Alapítvány egész évben nagy erőkkel dolgozik a rászorulók ellátásán, és év közben több kiemelt ételosztást is tart, az adventi akciók és a karácsonyi háromnapos megmozdulás a legnagyobb mind közül. Az ünnepi akciósorozat december elején Pécs, Győr és Szeged településeken kezdődött el, itt alkalmanként több száz családot, gyermeket vagy fedél nélkül élőt láttak vendégül a program önkéntesei.

Kiemelt ünnepi ételosztás Óbudán

December 17-én az Ételt az Életért Alapítvány a budapesti székhelyének közelében, Óbudán tart kiemelt ételosztást, 800 fő számára. A program részeként a rászorulók friss meleg, vegetáriánus ebédet, valamint egy igen gazdag, tartós élelmiszercsomagot kapnak ajándékba, amelyből hosszabb ideig gazdálkodhatnak a családok. Az ételosztást hagyományosan a kerület polgármestere, Bús Balázs kezdi meg, az ellátottakat pedig az óbudai családi tanácsadó szolgálat értesíti ki. A program önkéntesei fontosnak tartják, hogy saját kerületükben, saját házuk táján segítsék először a rászorulókat, hiszen a missziót alapító indiai szerzetes, Sríla Prabhupáda arra kérte követőit, hogy központjaik 10 mérföldes körzetében senki se éhezzen.

Ugyanezen a napon Egerben 300, Kiskunhalason és Kecskeméten 150 főt látnak vendégül és ajándékoznak meg. A kunsági régióban házhoz is szállítják az ebédet a rászoruló családoknak. December 18-án, Debrecenben a főtt étel mellett meleg ruhaneműkkel és játékokkal is várják a helyi családokat. 21-én Marcaliban, 23-án pedig Somogyvámoson látják vendégül a falu lakosságát Karácsony alkalmából.

Karácsony mások mosolyáért - 3 napig a téren

A karácsonyi akciók csúcspontja a 3 napon át tartó kiemelt karácsonyi ételosztás a fővárosi Blaha Lujza téren. Itt naponta 1500 db hidegcsomag és 1600 adag ebéd, tea és édesség várja az érkezőket. Az ételosztást évről évre hírességek is segítik, kifejezve elhivatottságukat az Ételt az Életért Alapítvány céljai és humanitárius tevékenysége iránt, pl. Vadon Jani, Réz András, Vasvári Csaba, Fischer Iván és mások. December 26-án a NOÉ Állatotthon is csatlakozik az akcióhoz, a négylábú kedvencekre gondolva.

Az ételosztásokon csekély jövedelmű családok, betegség vagy rokkantság miatt hátrányos helyzetűvé vált emberek, kiskeresetű családok, munkanélküliek, kisnyugdíjasok és olyan sokgyermekesek vesznek leginkább részt, akik a téli időszakban választani kényszerülnek: vagy közmű számláik maradnak befizetetlenek, vagy nem tudnak orvosságot venni, vagy az asztalra nem jut elég betevő. A családoknak komoly megtakarítást jelent a Blaha Lujza téri ételosztás.

"A legnagyobb kihívás a karácsonyi időszakban a hideg és a rossz idő. A hosszas sorbanállást elkerülendő évek óta dupla osztósoron szolgáljuk ki vendégeinket, vagyis párhuzamosan két sávban osztjuk ugyanazokat az élelmiszereket. A helyszínre érkezők sorszámozott karszalagot kapnak, ami garantálja, hogy nekik biztosan fog jutni a csomagból és az ételből. A karszalagokat legelőbb 9 órakor vehetik át a résztvevők, ezért kérjük, senki se fagyoskodjon hajnaltól kezdve a téren. A nagykonyhánkon a főzőüstöknek ilyenkor maximális a kihasználtságuk, igyekszünk mindenki terhein enyhíteni" - mondja Szilaj Péterné szóvivő, a szervezési munkálatok közepette. "Az egyetlen, amit az Ételt az Életért munkatársai ilyenkor kívánnak, hogy legyen jó idő. De ha szakad a hó, mi akkor is itt leszünk, hisz ez a kötelességünk" - emeli ki.


Tudtad?

Az Ételt az Életért kiemelt ételosztásaiban naponta 120-150 önkéntes segédkezik.
A szakácsok reggel 4:30-kor kezdik a főzést, naponta kb. 250 liter teát, 160 liter darapudingot és 800 liter meleg egytálételt készítenek.
Az ételosztó autók és teherautó naponta négyszer fordul.
Az ételosztáson bárki részt vehet, aki végigállja a sort!


Láthatatlan segítő kezek - Sokszorozd meg erőnket Karácsonykor!

A karácsonyi akciókban számos lelkes önkéntes részt vesz, s noha a helyek az ételosztó pultnál sajnos limitáltak, a programot láthatatlan kezekkel is segítheted. Hogyan?

Sokszorozd meg erőnket pénzbeli adományoddal, így meghosszabbítod ételosztó pultunkat, még több tételt varázsolsz ezzel az asztalokra, és segíted az élelmiszerek mozgatását, fuvarozását a helyszínek között!

A 13600/33-as kódú Adhat Adományvonalon keresztül hívásoddal vagy sms-eddel bruttó 250 Ft-tal segítheted munkánkat!

www.karitativ.hu
www.krisna.hu

Kapcsolódó képgaléria

...

 

HÁTTÉR

Ételt az Életért Alapítvány, Szegényélelmezési és Mentálhigiénés Program

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványt a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége hozta létre 1999-ben, hogy hitelveinek és lelki kötelességeinek megfelelően keretet adjon szegényélelmezési és mentálhigiénés programjának. A program önkéntesei olyan lelkészek és a gondoskodás iránt elkötelezett szociális gondozók, akik vallják, hogyha egyszerűen élik életüket, a helyes, egyenlő elosztás elve révén minden embernek jut elegendő élelmiszer.

Az élelmezési program célja, hogy a bajba jutott rászorulókat, nagycsaládosokat és magukra maradt személyeket még az előtt felkarolja és segítse, mielőtt otthontalanná válnának vagy életük visszafordíthatatlan fordulatot venne, ugyanakkor a már fedél nélkül élők számára is egy kis enyhülést jelentenek a finom, ízletes ételek az ünnepek alatt. 

Az Ételt az Életért számos különféle élelmezési programot folytat. Folyamatosan működteti kerületi osztópontjait, ahol az ellátottak körét a területileg illetékes családsegítő szolgálatok jelölik ki. Fenntartja vegyes népkonyhai ételosztó pontját. Részt vesz hátrányos helyzetű tanulók és fogyatékkal élők ellátásban is. Segíti főiskolai hallgatók egészséges étkeztetését, de ételosztásokat tart családok átmeneti otthonában és más nappali melegedőhelyeken is, és részt vállal fedél nélkül élők élelmezésében.

Az Ételt az Életért munkáját bárki segítheti egy hívással vagy sms-el, a 13600/33-as kódú Adhat Adományvonalon keresztül, 1 hívás éppen 1 tál vegetáriánus egytálétel árát fedezi.

Forrás és fotó: MKTHK - Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon