Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Újabb városban indul gyermekfejlesztő program

Vissza a hírekhez
2016.06.15. 11:20


Kaposvár – Újabb településen indított gyermekfejlesztő programot az Ökumenikus Segélyszervezet. Az országosan évente 1500 rászoruló gyermek felzárkózását segítő karitatív szervezet kaposvári fejlesztő programja a legfiatalabb korosztályra, a 0-3 éves gyermekekre fókuszál a város azon részén, ahol több rászoruló család él.

A rendezvény sajtótájékoztatója Szita Károly, Kaposvár polgármesterének beszédével kezdődött, aki köszöntötte a Segélyszervezetet a városban és köszönetet mondott, hogy az „ökumenikusok” bekapcsolódnak a településen a hátrányos helyzetű gyermekekért végzett munkába. Lévai Anikó jószolgálati nagykövet kiemelte, hogy a Segélyszervezet családokat segítő munkájában különösen fontos szerepe van a gyermekfejlesztésnek, hiszen sok esetben a gyermekeken keresztül a szülőkhöz is eljutva tehetünk legtöbbet egy család felzárkózásáért. Ha a családok élete rendben van, akkor pedig a nagyobb közösségek is jól működhetnek.

Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy intézményhálózatával országosan több városban segítő segélyszervezet a többi helyszínhez hasonlóan Kaposvárott is az esélyteremtésre helyezi majd a hangsúlyt. Komplex tevékenységébe illeszkedő, gyermekeket fejlesztő munkáját a legkisebbek támogatásával fogja kezdeni. Az elnök-igazgató azon reményének adott végül hangot, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet munkájának a hatása hamar meg fog látszani a városban.

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta, hogy mint szövetségesekkel szeretnének együttdolgozni azon szervezetekkel, akik a gyermekek megsegítését tűzték ki célul maguk elé. „A gyermek szeme a jövő tükre” – idézte Juhász Gyulát az államtitkár, hozzátéve, hogy kormányzati szinten minden lehetséges eszközt meg kívánnak adni ahhoz, hogy később tiszta lelkiismerettel tekinthessünk a jövő generációjának a szemébe. A legkisebbek támogatásának hatása a társadalom egészére rövid és hosszú távon is jótékony hatással van, és már korán jelentkeznek annak a később évtizedeken át hasznos eredményei. A helyszínen jelenlévő segélyszervezetek mindig hiteles csatornái a támogatások célba juttatásának.

A sajtótájékoztatót Bagdy Emőke professzorasszony zárta szavaival, aki hangsúlyozta: egy jól működő hálózat megsokszorozza a biztos kezdet szolgáltatás hatását, melyre jó reménységet lát Kaposváron is.

A programindító napon a sajtótájékoztatót megelőzően már reggeltől egy szakmai műhely teremtett alkalmat a helyi szociális szervezetek képviselői számára egymás munkájának még jobb megismerésére és a tapasztalatok átadására. Ennek keretében tartott előadást Bagdy Emőke, pszichológus, egyetemi tanár „Biztos Kezdet pszichológiája” címmel, majd Rácsok Balázs, a Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója pedig az ökumenikusok szakmai gyermekfejlesztési szolgáltatások módszertanát ismertetette. A szakmai programokkal egyidejűleg, az Ökumenikus Segélyszervezet ’Felhőtlen gyermekkor’ programsorozatának részeként óvodás gyermekeket láttak vendégül vidám élménynapra a szervezet munkatársai.

Forrás és fotó: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon