Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Útnak indultak a zarándokok a Karitászért!

Vissza a hírekhez
2016.09.22. 13:34


Sümeg – A sümegi Főplébánia előtt indította útnak Nagy József plébános és Szijártó László atya, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a gyalogos zarándokokat, akik az Irgalmasság évében, a Karitász magalakulásának 85. évfordulóján 85 km tesznek meg gyalogosan a Karitászért és az irgalmas szeretet kibontakozásáért.

A sümegi hittanos gyerekek is kimentek, hogy közösen imádkozva indítsák útnak a zarándokokat. A három napos zarándoklathoz útközben többen csatlakoznak majd, hogy közösen elmélkedve és áldozatot vállalva felajánlják útjukat a Karitászért.

A zarándokok 24-én szombaton érnek majd Homokbödögére, ahol egy családi Karitász nap keretében Erdő Péter bíboros úrral és több száz önkéntessel szentmisében adnak hálát a Karitász megalakulásáért, a 85 év önkénteseiért, adományozóiért és támogatóiért. A szentmise végén megáldják a templom falán elhelyezett új emléktáblát a Karitász alapítójának, Mihalovics Zsigmondnak a tiszteletére.

A zarándoklat vezetője Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója, lelkivezetője: Megyesi Ferenc káplán atya Pápáról.

A zarándokcsapathoz csatlakozni lehet az utolsó napon (14 km), szeptember 24-én reggel 8 órakor Pápán a Fő téren.

Csatlakozzon a zarándokokhoz, hogy az Irgalmas Krisztus szeretetét megtapasztalva, áldozatunkkal hálát adjunk és imádkozzunk a Karitászért, a másokat szolgáló szeretetért!

Várunk mindenkit szeretettel szeptember 24-én, szombaton 11 órától Homokbödögére, ahol színes programok keretében ismerkedhetnek meg a Karitász tevékenységével.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon