Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Vallásközi dialógus toleranciáról és empátiáról

Vissza a hírekhez
2016.08.29. 08:04

„A vallások különböző utak, amelyek ugyanoda vezetnek.
Mit számít, hogy külön úton járunk, ha a célunk közös?” Gandhi

Budapest – Öt világvallás szaktekintélye tart eszmecserét a toleranciáról és az empátiáról az India Klub Alapítvány szervezésében. A budapesti Bharata Kultúrtérben 2016. szeptember 22-én 18 órakor megvalósuló kerekasztal-beszélgetés célja rámutatni a világvallások ide vonatkozó közös értékeire. A közönség előtt zajló kerekasztal résztvevői azt elemzik, hogy a látszólagos kulturális és vallási különbözőségek ellenére miként kerülhetünk közelebb egy békésebb világ eléréséhez.

A Tolerancia és empátia a világvallásokban című vallásközi dialógus olyan fogalmakat tárgyal, mint együttérzés, tisztelet, megbocsátás, kegy, kegyelem a különböző vallásokban, kultúrákban a XXI. század kihívásainak világában.

Napjainkban számos békétlenséget és tolerancia hiányát sejtető helyzettel vagy hírrel szembesülhetünk. Társadalmunk jelenkori akadályai miatt egyre szükségesebb az empátia és a tolerancia hangsúlyozása.

Ferenc pápa a 2016-os évet az irgalmasság rendkívüli szentévének hirdette meg. Ebből inspirálódva vállalkoznak a szervezők a vallásközi dialógus megrendezésére, amely által a résztvevők bepillantást nyerhetnek a különböző világvallások tanításaiba az irgalomról, szeretetről, részvétről, megbocsátásról. Ezek a fogalmak kardinális szerepet játszanak úgy a vallások hitrendszereiben, mint a gyakorlataiban. Legyen szó akár a menekültkérdésről, illetve bármilyen társadalmi vagy hétköznapi konfliktusról, a békés együttélés alapja a józan tolerancia és az empátia.

A szerevezők reményei szerint a közös hang eljut a nagyközönséghez, így társadalmunk sikeresebben nézhet szembe a XXI. század kihívásaival.

Helyszín: Bharata Kultúrtér, 1074 Budapest, VII. kerület, Tivadar utca 3.

Időpont: 2016. szeptember 22. 18:00 óra.

Forrás és fotó: India Klub Alapítvány

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon