Hírek

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Zárul a Karitász gyerektáborozási programja

Vissza a hírekhez
2016.08.19. 11:49


Két hónapja indult el és a mai napon fejeződik be a Katolikus Karitász nyári gyermektáborozási programja, amelynek keretében 5000 gyermek jutott táborozási lehetőséghez.

Június közepétől 10 héten alatt több mint 5000 gyermek nyaralt Karitász táborokban országszerte. A gyermekeket teljes ellátással, színes programokkal, kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel, kirándulással és strandolással várták a Karitász önkéntesek.

A táborokba olyan nehéz helyzetben élő gyermekek vettek részt, akik közül sokaknak ez volt az egyetlen nyaralási lehetőség. Volt ahol bentlakásos, napközis vagy éppen tematikus - sport, kézműves - táboroztatást szerveztek a Karitász csoportok, de szervezetek prevenciós célú napközis programokat nehéz családi körülmények között élő gyermekeknek és élménytábort fogyatékkal élő fiataloknak is. Az általában egyhetes táborok minden gyermek számára ingyenesek voltak. A sok adománynak köszönhetően mindenhol sok-sok finomság is várta a táborlakókat. A saját szervezésű táborok mellett további 300 gyermeket vitt a segélyszervezet a fonyódligeti Erzsébet-táborba.

A táborokban résztvevő gyermekek többségének ez volt az egyetlen nyaralási lehetősége, emellett a családoknak anyagi segítséget is jelentett a táboroztatás a gyerekek egy heti költségeinek átvállalásával. A táborok során több esetben a szervezők biztosították a gyermekek felszereléseit is, mert minden évben van olyan gyerek, akinek elegendő váltóruhát sem tudtak küldeni. A táborozás szervezése során több olyan családot ismertek meg az önkéntesek, akik a nehéz anyagi körülmények mellett, további krízishelyzettel is küzdenek, és további segítségre szorulnak.

Az idei nyáron a Karitász az egyházmegyei központok, a helyi önkéntes csoportok, támogatók és egyéni adományok jóvoltából több mint 30 millió forintot tudott fordítani rászoruló és nehéz sorsú gyermekek a táboroztatásra. A táborokban több száz önkéntes segített a takarítástól, az étkezések megszervezésén át egészen az ötletes programok megvalósításáig. A segélyszervezet ezúton is köszöni áldásos és feledhetetlen élményt adó munkájukat a gyermekek nevében is!

A gyermekek támogatását a segélyszervezet egész évben fontosnak tartja és most az iskolakezdésnél folytatja segélyakcióját.

A Karitász munkáját a 1356-os adományvonalon továbbra is lehetőség van támogatni – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent a gyermekeknek!

Forrás és fotó: Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

 

 

A pax-tv.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!

 
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon