Az éden keresése

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Az éden keresése

John Ashton
Tom Whyte

Kossuth Kiadó
2006
160 oldal
0 g

5.990 Ft

"E pazar összeállításban minden benne van, amit a mennyországról és a paradicsomi világokról, az utópiákról és az emberiség aranykoráról tudni lehet, az édenkerttől kezdve Shangri-Láig, az ausztrál bennszülöttek álomidő-hiedelmeitől Margaret Mead fantasztikus szamoai beszámolójáig. Ha valaha elindulnék, hogy felkutassam e mesés, tejjel és mézzel folyó Kánaánt, biztosan ezt a könyvet vinném magammal, hogy utat mutasson!" - Philip Zaleski, a Legjobb Spirituális Írások sorozat szerkesztője, az A mennyország könyve társszerkesztője.

Az emberiség minden kultúrában, minden korszakban vágyott a mennyek - az istenek lakhelye, reményeik és vágyaik kivetülése - után. Most Az éden keresése című könvyben az ismert tudós, John Ashton és kollégája, Tom Whyte bepillantást enged a mennyekről és a túlvilági életről alkotott elképzelések tárházába. A szerzőpáros megmutatja, hogyan gondolkoztak az ősi egyiptomiak, görögök és rómaiak, és miben hisznek a keresztények, zsidók, buddhisták, hinduk és muzulmánok. Emellett az amerikai indián, ausztrál bennszülött és afrikai törzsi vallások is sorra kerülnek.

A világ minden tájáról származó, a mennyekről készült művészeti alkotásokkal gazdagon illusztrált könyv szentírások, mítoszok, eposzok, költemények, regények és filozófiai művek sokaságából merít, miközben bemutatja a túlvilágról valaha alkotott hitrendszereket, a különböző kultúrák széles spektrumát fogva át. A könyv kitér az utópiákra, a paradicsom földi megvalósulásainak lehetőségeire is, olyan eltérő gondolkodásmódú írókat idézve, mint például H. G. Wells, D. H. Lawrence, Margaret Mead vagy Aldous Huxley.

Az éden keresése szerzőpárosa varázslatosan ötvözi a mennyekről alkotott ősi és modern nézeteket, kiemelve a kulturális különbségeket és rámutatva az univerzális egyezésekre. A Biblia, a Korán, Homérosz Odüsszeiája vagy éppen a Sukhavativyuha szútra alapján leírják az égi szférák különös teremtményeit, földrajzi jellegzetességeiket, s állításaikat olyan irodalmi nagyságoktól vett idézetekkel támasztják alá, mint Hésziodosz, Ovidius, Vergilius, Dante, Milton vagy Yeats.

"Ez a lenyűgöző alkotás szó szerint az édenkertet tárja az olvasó elé, miközben megvizsgálja annak különböző, ősi és modern vallásokra és kultúrákra gyakorolt hatását. Nélkülözhetetlen alapmű ebben a fontos, ám eleddig sajnálatos módon mellőzött tárgykörben." - Christopher Rowland dékán, a bibliai exegetika [szentírás-magyarázat] professzora, Oxford University.

Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

Kövess a facebookon

Adománygyűjtés a PAX Televíziónak!

A PAX Televízió munkatársai azon fáradoznak, hogy minden jelentős keresztény eseményről tájékoztassák Önöket, elvigyék otthonukba azokat az élményeket, amelyeken Önök személyesen nem vehetnek részt. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak és bízunk abban, hogy közös összefogással sikerül biztosítani csatornánk jövőjét!

Híreink

További híreink