Érzelmi lázadások

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Érzelmi lázadások

Szeitner Krisztián

KATA-LONIA Kiadó
2009
100 oldal
200 g

1.890 Ft2009 márciusában, szerzői kiadásban jelent meg Krisztián első kötete az Érzelmi lázadások. A kötet tulajdonképpen 20 évig készült, de persze ezalatt nem az értendő, hogy ilyen lassan jött volna az ihlet. Csupán minden akkor válik valóra, amikor az megérett rá. Krisztián 14 éves korában kezdte papírra vetni az első szavakat, sorokat, rímeket. Nagy hatással volt rá az akkori tinédzserek, ma már kultikussá vált zenekara a Bonanza Banzai és azon belül is Ákos dalszövegei, Gabriel Garcia Marquez könyvei és még sorolhatnánk és fogjuk is. Az évek, tapasztalatok, megélt szerelmek, élethelyzetek hatására formálódott Krisztián kezében is a toll vonalvezetése. A vonalas spirálfüzetek megteltek, újak nyíltak, a szavak formálódtak, a versekben található képek színesedtek és a szerző ráncaival együtt nemesedtek és mélyültek a gondolatok. Múzsák jöttek, mentek, ami teljesen természetes folyamat, a szív felnőtté és tudatos szerelem képességének kialakulásában. Ez a kötet nem készülhetett volna el sem előbb, sem később.

A kötet tulajdonképpen egy emocionális forradalom éles tőre kíván lenni. Egy lázadás a korunkat meghatározó, sokszor eszetlen érzelmi sivársága és túlzott tárgyilagossága ellen. "A szívünkel is lehet gondolkodni". Ez a jelmondat vezérli és ezen keresztül szeretné Krisztián kifejezni azt a szilárd és határozott meggyőződését, hogy nem veszett még talán el a világ. Egy önmaga és önmagunk elé tartott tükör, ami szívverését/szívverésünket tükrözi vissza, amit oly sokszor nem hallunk meg az utcák monoton zajától. Mindeközben a csendes és néha zajos versek sokasága közt megismerkedhetünk Krisztiánnal is. Gyermekkorrával, felnőtté válásával, szerelmeivel, kicsapongásaival, örömeivel és csalódásaival. Talán ettől lesz teljes ez a kötet, hiszen első kötetes költőként képet kapunk arról, ki is szól hozzánk és tomboló érzelmi viharát, hogyan is éli meg. Amiket itt meg is oszt velünk, hiszen merjük felvállalni a szívünk szavát és a legfontosabb szervünkre egyben életünk és lelkünk motorjára is tanuljunk meg hallgatni, mert kell.

     

     

Szeitner Krisztián - Érzelmi Lázadások

 

SZEKRÉNY

 

itt állok egymagam
barátokkal körülöttem
csillagok alatt
szomorú-boldogan
ezer kérdéssel:
hogy így leszek e én
hű társa, felettese
középkorú éveimnek

 

ezen az úton megyek
életem élvezve,
hogy mikor megérkezik
kinek kulcsa van az ajtóhoz,
halk neszezéssel jelzi:
"örökre érkezem
csinálj helyet a szekrényedben
a te életed mellé"


Az "ÉRZELMI lÁZADÁSOK" kötet szolgált alapul a megjelenés után elkezdődő, rendhagyó verses-zenés estek repertoárjának is. Egy szál gitárkisérettel színpadra állítva és hangosan is kimondva mindezeket a szavakat, gondolatokat, Krisztián előadásában, Stummer Marci gitárjátékával színesítve. Majd innen jutunk el a mához, amikor már nagy zenekar kiséri ezeket a szerző által előadott verseket. A kötet alapul szolgál a további megnyílvánulások írányvonalának meghatározásában is. Szívből ajánljuk!

 

 

A megzenésített Szomorú-szép dal című vers meghallgatható ITT !
 

     

     

Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

Kövess a facebookon

Adománygyűjtés a PAX Televíziónak!

A PAX Televízió munkatársai azon fáradoznak, hogy minden jelentős keresztény eseményről tájékoztassák Önöket, elvigyék otthonukba azokat az élményeket, amelyeken Önök személyesen nem vehetnek részt. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak és bízunk abban, hogy közös összefogással sikerül biztosítani csatornánk jövőjét!

Híreink

További híreink