Gáspár, Menyhért, Boldizsár

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Gáspár, Menyhért, Boldizsár

Bitó László

Jelenkor Kiadó
2006
30 oldal
270 g

2.500 Ft

Sok írói, költői változatát ismerjük az evangéliumi történetnek: a napkeleti bölcsek csillagjukat követve fölkeresik az újszülött Jézuskát, s gazdagon megajándékozzák arannyal, tömjénnel és mirhával.

Bitó László gyermekhez-nagyszülőhöz egyaránt szóló meséje azonban azt is föltárja, hogy kik voltak a titokzatos látogatók. Miért követték a csillag útmutatását? Miért ajándékozták meg oly gazdagon az ismeretlen kisdedet? Beleszőtte meséjébe, hogy miért kellett Józsefnek elmenekítenie Názáretből Máriát, aki nem az ő gyermekét hordozta a szíve alatt.

Három vallás lehetséges békés együttlétének lehetünk tanúi két művész együttműködésében. Ugyanis a mese írójához, Bitó Lászlóhoz társult Szyksznian Wanda grafikus művész. Az ő szemet s szívet gyönyörködtető, muzsikálón színes képei teszik igazán felejthetetlenné a könyvet.

A Pax Televízió nézőinek talán nem is kell többet mondanunk, hiszen láthatták már a képeket, hallhatták a történetet Hegedűs D. Géza felolvasásában - Palya Bea dalaival - és bizonyára idén is látják majd a karácsonyi mese könyvbemutatójáról készült TV programot. És aki látta, bizonyára szeretné ezt az elfogadásra és szeretetre tanító, könyvet a kezében tartani, szeretteinek ajándékozni.

Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

Kövess a facebookon

Adománygyűjtés a PAX Televíziónak!

A PAX Televízió munkatársai azon fáradoznak, hogy minden jelentős keresztény eseményről tájékoztassák Önöket, elvigyék otthonukba azokat az élményeket, amelyeken Önök személyesen nem vehetnek részt. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak és bízunk abban, hogy közös összefogással sikerül biztosítani csatornánk jövőjét!

Híreink

További híreink